close
News

Alpiner Extreme Quartz: eerste Extreme met quartzuurwerk

De Alpiner Extreme-lijn, geïntroduceerd in 2009, vertegenwoordigt in alles de sportieve, outdoor stijl waar Alpina, opgericht in 1883, voor staat. Een van Alpina’s meest populaire sporthorloges, de Alpiner Extreme, is nu voor het eerst uitgebracht met een quartzuurwerk. Voor dit model, uitgebracht in vier kleuren, werd de kast verkleind wat de nieuwe Alpiner Extreme Quartz tot een sportief unisex-horloge maakt.

Pittig en sportief

Dynamisch en pittig: dit was wat Alpina voor ogen had bij de ontwikkeling van de compacte Alpiner Extreme Quartz. Meest voor de hand liggend bij de ontwikkeling van een unisex-Alpiner is het verkleinen van de kast. Deze ging van 41 x 42,50 mm naar 34×35,2 mm. De oppervlakken van de kast behielden daarbij de traditionele afwisseling van gepolijste en gesatineerde afwerkingen. Kleinere kast of niet, een Alpiner Extreme is niet compleet zonder de kenmerkende schroeven met gegraveerde driehoek, overeenkomstig met het Alpina-logo. Dit kenmerk bleef ook in de quartz-uitvoering behouden. Het gesloten, geschroefde kastdeksel heeft een gravure en draagt bij aan een waterdichtheid tot 100 meter.

Eerste Alpiner Extreme met quartzuurwerk

Verborgen in de kussenvormige kast met driehoekige embleem van Alpina, het symbool van de Alpen, ligt een quartzuurwerk. Dat dit model is uitgebracht met een quartzuurwerk is een primeur voor de Alpiner Extreme-lijn, die tot nu toe alleen verkrijgbaar was met een automatisch uurwerk. Het quartzuurwerk, kaliber AL-220, is compacter gemaakt dan de AL-255, om in de kleinere kast van de eerste Alpiner Extreme Quartz te passen. Het horloge heeft drie lichtgevende, met de hand gepolijste centrale wijzers en een discreet datumvenster op 6 uur.

Leverbaar in vier kleuren

Tot slot is de Alpiner Extreme Quartz uitgebracht in vier nieuwe kleuren: ‘Terre des Alpes bruin’, ‘zeep roze’, ‘gletsjerblauw’ en groen als verwijzing naar zomerse groene Alpen. De nieuwste Alpiner Extreme Quartz wordt geleverd met een edelstalen band met gepolijste en geborstelde schakels die sluit met een vouwgesp met drukknop. De groene versie is leverbaar met een rubberen band die dezelfde textuur heeft als de kroon. De Alpiner Extreme is ontworpen om een avontuurlijke en actieve levensstijl te benadrukken, met horloges waarbij de focus ligt op prestaties en duurzaamheid. De introductie van een unisex quartz model biedt Alpina liefhebbers nu meer keuze. Het horloge combineert kracht en stijl met het gebruiksgemak van quartz technologie, wat het tot een aantrekkelijke optie maakt voor iedereen die op zoek is naar het beste uit twee (Alpina-)werelden.

Tags : AlpinaAlpina Alpiner
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.