close
NewsNieuws

Carl F. Bucherer brengt sixties revival met de Heritage Chronometer Celebration

Carl F. Bucherer Heritage Chronometer Celebration

De jaren zestig waren een bijzondere tijd waarin veel veranderde op het gebied van mode, technologie en cultuur. Ook Carl F. Bucherer sloeg in die tijd een nieuwe weg in met een bijzonder horloge dat we kunnen omschrijven als retro-futuristisch. Met de Heritage Chronometer Celebration brengt CFB nu een eerbetoon aan het model dat het merk een nieuw tijdperk inkatapulteerde.

Voor Carl F. Bucherer waren de jaren zestig een keerpunt in zijn bestaan. Terwijl de wereld om ons heen snel veranderde, breidde het Zwitserse merk zich internationaal snel uit. Tegelijkertijd introduceerde het voor zijn horloges een vooruitstrevende, nieuwe esthetiek.

Carl F. Bucherer Heritage Chronometer Celebration

 

HERITAGE CHRONOMETER CELEBRATION

Voor 2023 onthult CFB een eigentijdse, in beperkte oplage uitgebrachte revival van een horloge dat illustratief is voor het design in de jaren zestig. De Heritage Chronometer Celebration is bijgewerkt voor de moderne smaak, maar de eigenschappen van zijn voorloper uit de jaren zestig zijn nog alom aanwezig.
De eenvoudige, bijna utilitaire esthetiek is bewust ingetogen – een eerbetoon aan een horloge dat bewust afstand nam van franjes en overdreven opsmuk. De mesh-armband en de vierkante uiteinden van de wijzers en indexmarkeringen zijn pragmatisch en doelgericht. Het duidelijke contrast van de wijzers tegen de wijzerplaat is bewust praktisch. Voor deze viering van zijn precisie als COSC-gecertificeerde chronometer zijn bovendien geen complicaties nodig.

UTILITARISCH CHIC

Hoewel retro-futuristisch van oorsprong, voelt de Heritage Chronometer Celebration fris aan. Het ontwerp is cleaner en het profiel van het horloge en het glas vullen elkaar aan. Het gele goud, dat zo populair was in de jaren zestig, heeft plaatsgemaakt voor meer trendy kleuren en materialen, met roségouden of roestvrijstalen kasten en armbanden. Kleinere componenten geven de band een vloeiender, minder dik uiterlijk.

De Heritage Chronometer Celebration is er in twee uitvoeringen. De roségouden varianten, met bruine of zilveren wijzerplaten, zijn gelimiteerd tot slechts 88 stuks elk. De roestvrijstalen versies, met zwarte of zilveren wijzerplaten, zijn limited editions van 188 exemplaren. Elk daarvan is uitgerust met het automatische kaliber CFB1965.1

Carl F. Bucherer Heritage Chronometer Celebration

 

Tags : Carl F. Bucherer
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.