close
NewsNieuws

Carl F. Bucherer Manero Minute Repeater Anniversary

Met een tweede set one-of-a-kind pieces sluit Carl.F. Bucher het jaar af zoals het begon. Het merk lanceert opnieuw een aantal unieke CFB Manero Minute Repeater Anniversary horloges. De uitgaven zijn special editions ter ere van het 135-jarig bestaan van Carl F. Bucherer.

Ook voor de tweede serie van de Carl F. Bucherer Manero Minute Repeater Anniversary heeft het merk gekozen voor een set zeer unieke horloges. Ze bewijzen Carl F. Bucherer’s meesterschap in elk aspect van horlogedesign doormiddel van een geavanceerd uurwerk met drie hoogwaardige, peripheral gemonteerde complicaties. Elk horloge, vervaardigd in een enkele oplage, beschikt over een in de kast gemonteerd automatisch opwindsysteem, een minute repeater en een zwevende tourbillon. De intrigerende zwevende tourbillon geplaatst op 12-uur in plaats van de gebruikelijke 6-uurpositie, lijkt te zweven. Het kostte het merk 6 jaar van ontwikkeling om het eigen Carl F. Bucherer MR3000-uurwerk, dat bestaat uit 617 onderdelen, te perfectioneren.

18 karaat roségoud, gecombineerd met kleur

Bij een feestje past kleur, en dat is precies wat het merk gedaan heeft. Deze collectie van drie unieke 18-karaat roségouden minute repeaters, is uitgebracht in drie levendige tinten. Uiteraard niet zonder reden. Als statement van moderniteit zien we het merk steeds vaker kiezen voor kleur. De lunet van de blauwe Manero Minute Repeater Anniversary is versierd met veertig saffieren van 4,7 karaat. De groene uitgave heeft veertig tsavorieten van 4,7 karaat; en in de paarse variant zijn veertig amethisten van 3,1 karaat verwerkt. Een extra prestatie is dat het gaat om natuurlijke edelstenen, die dankzij zorgvuldige selectie en slijping perfect bij elkaar passen. De horloges worden gecombineerd met een hoogwaardige bijpassende gekleurde band met een 18-karaat roségouden vouwsluiting.

Manero Minute Repeater Anniversary met perifeer systeem

Bij een peripheral systeem wordt de centrale rotor vervangen door een rotor die langs de rand van het uurwerk beweegt. Deze methode maakt het mogelijk om het uurwerk slanker te maken. Daarnaast biedt het vrij zicht op het uurwerk door de achterkant van het horloge, wat bij traditionele centrale rotors niet mogelijk is. Het gebruik van een peripheral opwindsysteem is kenmerkend voor Carl F. Bucherer. Het merk legt de focus op het creëren van hoogwaardige, technisch geavanceerde horloges die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel zijn. Om te benadrukken hoe complex het uurwerk van de Carl F. Bucherer Manero Minute Repeater Anniversary is: het kost de meest getalenteerde ambachtslieden meer tijd dan gemiddeld om er een te assembleren.

Staaltje horlogekunst

Carl F. Bucherer staat sinds 1888 synoniem voor uitmuntendheid, innovatie en passie voor haute horlogerie. Het bedrijf is uitgegroeid tot een wereldmerk en biedt, net als hun geboortestad Luzern, zowel Zwitserse traditie als een kosmopolitisch elan. De oplages zijn klein, en bestaan vaak uit unieke stuks, zoals ook dit kleurrijke trio. In dit staaltje horlogekunst wordt uniek design gecombineerd met uurwerken die uitblinken in precisie en indrukwekkende functionaliteit. Het merk is bekend om zijn gepatenteerde peripheral opwindsystemen, waarmee het voor een revolutie in de horloge-industrie zorgde.

Tijd akoestisch gecommuniceerd

Zoals de naam aangeeft heeft elk van de drie Carl F. Bucherer Manero Minute Repeater Anniversary horloges een minute repeater. Deze regelt de timing voor het slaan van de hamers op twee gongs om uren, kwartieren en minuten te laten klinken. Tijd communiceren op deze akoestische manier is een van de meest complexe complicaties. Carl F. Bucherer heeft deze nog eens extra uniek gemaakt. In tegenstelling tot de meeste vergelijkbare mechanismen zijn de onderdelen van de minuutherhaling volledig zichtbaar op de wijzerplaat: de regelaar op de 6-uurpositie, de hamers aan de basis, en de cirkelvormige gongs langs de binnenrand van de kast. Deze visuele elementen tonen de ongelooflijke vaardigheden en flair van het merk. Een laatste detail: de ruimte tussen de gongs op de 6-uurpositie kan naar wens van de drager worden gegraveerd – een verfijnde subtiliteit die waarschijnlijk alleen bekend is bij de drager.

Tags : Carl F. Bucherer
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.