close
NewsNieuws

Chanel neemt ons mee de ruimte in met de Interstellar-collectie

Chanel neemt ons mee de ruimte in. Uiteraard niet letterlijk, helaas. Maar zoals de naam al doet vermoeden zit de nieuwe Chanel Interstellar-capsulecollectie wel degelijk vol sciencefiction-elementen. Het is lastig kiezen, maar onze favoriet is de J12 Interstellar.

Chanel heeft de blik voor de nieuwe Interstellar- capsulecollectie gericht op het almachtige heelal. De horlogiers van het Parijse haute couturemerk hebben zich laten inspireren door de wereld van sciencefiction, ruimte- en tijdreizen. En dat heeft de enorm boeiende en bijzondere Chanel Interstellar-capsulecollectie opgeleverd.

Experimenteren

Nu zijn ze de bij de CHANEL Watchmaking Creation Studio niet vies van experimenteren met diverse materialen, vormen en complicaties. Dat hebben zij in het (recente) verleden wel aangetoond met modellen als de Première, J12, Boy*Friend, Code Coco en Monsieur de Chanel. Het gebruik van keramiek, tweed, saffier, robijn, geskeletteerde kasten en vliegende tourbillons: het kwam allemaal een keer uit Chanels ateliers.

Divers gezelschap

De Chanel Interstellar-capsulecollectie brengt ons een divers gezelschap vol gepixelde motieven en wijzerplaten die lijken op de moederborden of printplaten die we uit computers kennen. Ook de tegenstellingen tussen licht en donker spelen een prominente rol. De Interstellar-collectie zit vol zwarte en witte modellen, sommige zelfs in zwart én wit.

Très chic

Zoals eerder vermeld is onze favoriet de Chanel Interstellar J12. Het is met recht een haute horlogerie horloge waar je u tegen zegt. De kast meet 38 millimeter en is gemaakt van zwart keramiek en staal. Daarin huist het 12.1 Caliber: een zelfopwindend uurwerk geproduceerd door de Zwitserse fabrikant Kenissi, mede-eigendom van Chanel. Dit kaliber is COSC-gecertificeerd en heeft een gangreserve van 70 uur. De kast heeft een matzwarte coating, geschroefde kroon met zwarte en zeer resistente keramische cabochon. De zwartgelakte wijzerplaat heeft een prachtig glinsterend effect. Het is alsof je een kraakheldere sterrenhemel ziet. Dit komt door het gebruik van aventurijn. Tevens is de wijzerplaat voorzien van zes diamanten. Extra leuk detail is de ster aan het uiteinde van de secondewijzer, die zich als het ware door het heelal beweegt. Très chic. De zwarte keramische armband heeft een drievoudige stalen vouwgesp en het horloge is waterdicht tot 200 meter.

Meer informatie: chanel.com

Meer lezen over Chanel doe je hier en hier.

 

Tags : ChanelChanel J12
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.