close
Oris ProPilot X Kermit Edition

Voor de Oris ProPilot X Kermit Edition koos het merk voor een opmerkelijke ster als ambassadeur. Een eerste verwijzing is de levendige kleur groen op de wijzerplaat. Een tweede verwijzing is het portret dat elke eerste dag van de maand verschijnt in het datumvenster op zes uur. Niemand minder dan Kermit de kikker zorgt ervoor dat Oris met de special ProPilot X tijd wat minder serieus maakt.

Toegegeven: het horloge zorgt niet alleen voor een lach, maar heeft ook een hoog musthave-gehalte. De taal van de Muppets is universeel. Wie heeft er geen geweldige herinneringen aan de shows en films waar Kermit een rol in speelt? Dat heeft Oris goed begrepen.

Kermit-dag

Buiten de kikkergroene wijzerplaat en de herinnering aan ‘Kermit-dag’ op elke eerste van de maand, heeft de 39 mm Oris ProPilot X Kermit Edition alle kenmerken van de ProPilot X Calibre 400. De 39 mm kast is gemaakt van geborsteld titanium. De achterkant van het horloge geeft dankzij saffierglas zicht op het kaliber. In de rand is ‘Kermit-Edition’ gegraveerd.

Kaliber 400

De Oris ProPilot X Kermit Edition wordt net als de andere modellen uit de ProPilot X-serie, aangedreven door het Oris kaliber 400. Dit is een van de meest jonge en meest krachtige kalibers van het merk. Na een ontwikkeling van vijf jaar werd het uurwerk in 2020 gelanceerd. Naast een extreme nauwkeurigheid biedt het een gangreserve van vijf dagen, mogelijk gemaakt door twee, in serie verbonden, vaten. Hoewel Oris geen gebruik maakt van chronometercertificering, heeft het kaliber een nauwkeurigheid van -3/+5 seconden per dag, wat past binnen de COSC-chronometerstandaards.

Uitnodiging tot plezier

Op de eerste van elke maand wordt het datumvenster op 6 uur gevuld met een Kermit de Kikker-emoji. ‘Kermit-Day’ gaat over het niet al te serieus nemen van het leven. “Over plezier maken”, aldus Ken Laurent, Creative Director van Oris. “We zijn altijd serieus bezig met het maken van serieus goede horloges. De ProPilot X Kermit Edition is daarnaast een uitnodiging tot het ervaren van meer plezier. Als een Oris horloge iemands dag beter kan maken, hebben we ons werk goed gedaan.”

 

Tags : Oris
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.