close
SINN 1739

Minder is meer: met een nieuw, indrukwekkend gemaakt zilveren horloge laat de Sinn 1739 een onverwachte kant zien van deze Duitse horlogemaker.

Toen Tudor vorig jaar een Black Bay met een zilveren kast introduceerde, ging de horlogerie los. De 925 zou gemaakt zijn van een geheime legering die ervoor zorgde dat het zilver niet zou oxideren.
Nu laat Sinn zien dat er nóg een manier is om zilver in horlogekasten te verwerken. En dat is zondermeer verrassend.

Sinn 1739

De Sinn 1739 is een vreemde eend in de bijt. Het merk staat bekend om zijn uiterst functionele tool watches, maar de 1739 is van een heel andere orde. Een knappe combinatie van vakmanschap in horloges en traditionele esthetiek bepaalt de stijl van het 1739 Ag B-model. Het ontwerp is teruggebracht tot een minimum en richt zich op de essentie: de uren- en minutenweergave. Deze nieuwe versie heeft een prachtige, gegalvaniseerde blauwe wijzerplaat met een sunburst-afwerking.

935 Argentium

Maar nog bijzonderder is het kastmateriaal: een 935 Argentium zilverlegering. Argentium is overigens een geregistreerd handelsmerk van Argentium International Limited. Het voordeel hiervan ten opzichte van traditioneel edelmetaal is dat Argentium niet dof en zwart wordt zoals normaal zilver, maar een beschermende germaniumoxide-oppervlaktelaag vormt. Deze laag vertraagt het aanslagproces aanzienlijk. In plaats daarvan ontwikkelt zich een gouden tint, die kan worden verwijderd met een speciale onderhoudsdoek.

En omdat we weten dat kijken naar het mechanisme van het uurwerk voor veel horlogeliefhebbers net zo belangrijk is als kijken naar de wijzerplaat, is de Sinn 1739 Ag B uitgerust met een transparante achterkant van saffierglas. Daar kan het Selitta SW220 uurwerk worden herkend.

Voor meer informatie, kijk op sinn.de

Tags : Duits horlogeSinnSinn 1739Zilveren horloge
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.