close

Met de Alpine Eagle heeft Chopard een eigentijdse sportief-chique collectie gecreëerd met een puur design en verfijnde mechanica. En met deze vliegende tourbillon verwelkomt de Alpine Eagle-collectie een ware grand complication in een horloge met het kwaliteitskeurmerk Poinçon de Genève en een COSC-certificering.

Met Alpine Eagle heeft Chopard een eigentijdse sportief-chique collectie gecreëerd met een puur design en verfijnde mechanica. Na een flyback chronograaf uurwerk en een hoogfrequent kaliber, breidt Alpine Eagle zijn reeks complicaties uit met een model uitgerust met een vliegende tourbillon. 

Chopard Alpine Eagle

Geïnspireerd door een historisch Chopard-model, opnieuw geïnterpreteerd door drie generaties mannen uit de Scheufele-familie, is de Alpine Eagle-collectie sinds de lancering voortdurend verrijkt met nieuwe innovaties. De nieuwste is een vliegend tourbillon-uurwerk dat is ontwikkeld dankzij de horloge-expertise van Chopard Manufacture, dat in 2021 zijn 25-jarig jubileum vierde. 

Lees ook: Chopard, haute horlogerie uit Fleurier

Kaliber L.U.C 96.24-L

Met een dikte van slechts 3,3 millimeter komt het L.U.C 96.24-L-uurwerk voort uit ontwikkelingen door Chopard Manufacture. Dankzij de geavanceerde kenmerken is de Alpine Eagle Flying Tourbillon een van de weinige vliegende tourbillon-horloges met dubbele chronometer- en Poinçon de Genève-certificering. De kast is gemaakt van Lucent staal A223 en heeft een diameter van 41 millimeter met een geïntegreerde stalen band. Een opening op zes uur op de typische, Aletsch Blue-wijzerplaat onthult het tourbillon-mechanisme.

L.U.C 96.24-L is gebaseerd op de ontwikkeling van het eerste kaliber van Chopard Manufacture (L.U.C 96.01-L gepresenteerd in 1997).

Dit slanke uurwerk maakte het mogelijk om de maat van het Alpine Eagle Flying Tourbillon-horloge keurig te houden: de kast is teruggebracht tot slechts 8 millimeter dikte. De precisie is gecertificeerd door het officiële Zwitserse testinstituut voor chronometers, wat blijkt uit het opschrift “Chronometer” op de wijzerplaat onder het logo.

Van de vliegende tourbillon-horloges op de markt zijn die van Chopard de enige die zowel de Chronometer-certificering als het prestigieuze Poinçon de Genève-kwaliteitskeurmerk hebben ontvangen. Dankzij de twee gestapelde lopen op basis van Chopard Twin-technologie, garandeert het uurwerk een gangreserve van 65 uur, en het automatisch opwinden wordt aangedreven door een 22-karaats gouden microrotor.

Voor meer informatie, zie chopard.com

Lees ook: Chopard Alpine Eagle Pine Green, symbool voor grote doelen

Tags : ChopardChopard Alpine EagleCOSCPoincon de GeneveTourbillonWatches & Wonders 2022
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.