close
News

Longines Record heritage: stijl, originaliteit, heritage en een goede prijs ineen

We hebben een nieuwe mededinger te pakken voor de prijs Mooiste Horloge van 2022! Maak kennis met de Longines Record Heritage, een horloge dat serieuze herkomst, stijl en een knappe prijs combineert.

Longines laat zien wat ceo  Matthias Breschan eerder dit jaar al vertelde aan 0024: het merk neemt zijn historie bijzonder serieus. Dit keer volgt de daad bij het woord in de vorm van een bijzonder knap horloge: de Longines Record Heritage.

Longines Record Heritage

Bicompax chrongrafen worden steeds populairder – en terecht. Waar decennialang vrijwel alle chrono-wijzerplaten drie tellers hadden, grijpen veel merken met smaak weer terug naar de vooroorlogse norm van twee tellers.

Van veel gehypte nieuwkomers zoals Furlan Marri tot gevestigde merken als Tissot en Breitling als bijzondere liefhebbersmerken als Hamilton en Carl F. Bucherer; de elegante, aangenaam sierlijke look van chronografen uit de jaren dertig en veertig sijpelt stilletjes terug in de horlogecatalogussen.

Lees ook: Longines, elegantie in het DNA

En laten we wel zijn, als we het hebben over historische chronografen, moeten we het hebben over Longines. Dit merk heeft een geweldige historie op het gebied van chrono’s.

Met deze Longines Record Heritage toont het merk zijn eigen smaakvol ingetogen kijk hierop. De nieuwe Longines Record Heritage is een verbluffend goed gemaakte chronograaf, compleet met een COSC-gecertificeerd chronometeruurwerk en een schat aan verfijnde details.

De stalen kast heeft een keurige diameter van 40 millimeter en een dikte van 13,8 millimeter, is uitstekend geproportioneerd en heeft zowel gepolijste als geborstelde delen. Het glas heeft een heel lichte bolling, wat extra diepte geeft aan het gehele ontwerp. De kast is 30 meter waterdicht, wat niet veel is, maar prima voor dagelijks gebruik.

Lees ook: Longines Master: 190 jaar historie in stijl

Calibre L895.4

De beslissing van Longines om glanzend gepolijste ovale pushers te gebruiken, helpt ook om het ontwerp visueel te onderscheiden in een zee van circulaire pusher-opties. Rondom past het merk het horloge uit met een saffieren vitrinebodem. Hoewel uiteindelijk gebaseerd op een ETA-uurwerk, is het L895.4 automatische chronograafuurwerk in de Longines Record Heritage een aangepaste variant die exclusief voor Longines is geproduceerd door mede-Swatch Group-telg ETA.

Deze aanpassingen omvatten een reeks materiaalverbeteringen, met name een siliciumbalansveer en een robuuste gangreserve van 59 uur. Op het gebied van decoratie is de L895.4 eenvoudig maar aantrekkelijk, met perlage over de bruggen in contrast met een aangepaste uitgesneden kronkelende rotor versierd met Côtes de Genève en een met goud ingelegde gegraveerde handtekening.

Longines maakt het horloge af met een vouwband van warm zadelbruin leer.

De nieuwe Longines Record Heritage bewijst dat het merk nog steeds een van de meesters van de stijl is. De Longines Record Heritage is nu verkrijgbaar via geautoriseerde dealers. De prijs in Nederland van het horloge is nog niet bekend, maar ga uit van een prijs rond de € 3.000.

Ga voor meer informatie naar Longines.com/nl

Longines Ultra-Chron excelleert met hoogfrequent uurwerk

Tags : L895.4Longines Record Heritage
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.