close
News

Roger Dubuis Excalibur Sorayama: hypermechanica om de pols

De Roger Dubuis Excalibur Sorayama is de volgende stop in de ‘grensverleggende reis om meesterwerken te creëren’, aldus het altijd bescheiden Zwitserse merk.

Inspiratie zoeken op de meest onverwachte plekken zit in het dna van Roger Dubuis. En dus moet je niet gek opkijken dat het merk ineens iets doet met ‘Sexy Robots’.

De Roger Dubuis Excalibur Sorayama is het derde horloge in de ‘Urban Culture Tribe’ van het merk. Voor deze editie werd de volgens Roger Dubuis wereldberoemde Japanse kunstenaar Hajime Sorayama gevraagd. Sorayama is volgens de Zwitsers een pionier in zijn kunst, die zijn collega’s al tientallen jaren inspireert.

Met zijn Sexy Robots uit te vinden, doorbrak hij conventies, precies wat horlogemerken altijd graag willen. En die afbeeldingen passen natuurlijk ook perfect bij horloges. Kijk zelf maar hier rechts.

Lees ook: Roger Dubuis – horlogerie op z’n hyperst

Roger Dubuis Excalibur Sorayama

Voor Roger Dubuis greep deze innovatieve kunstenaar deze kans om zijn realistische en expressieve kenmerkende robotinspiraties te vertalen naar een horloge dat de ene radicale wereld met de andere versmelt. Hyperperformant, hyperinspirerend en hyperhypnotisch, in de woorden van Roger Dubuis zelf.

Roger Dubuis gaat nooit een uitdaging uit de weg en nam eerder dit jaar de beslissing om zijn eigen kunstwerk – de Roger Dubuis Excalibur Monobalancier – opnieuw te maken en vorm te geven.

Strakke lijnen op zowel de kast als het uurwerk creëren zekere diepte, terwijl de kenmerkende ster nu vrij boven het uurwerk zweeft. Al met al een spannend en veelzijdig canvas waarop Sorayama zijn stempel mocht drukken

De kunstenaar herinterpreteerde de Excalibur MB met hyperexpressiviteit en verfijning en koos voor bochtige lijnen en een volledig glanzende afwerking.

Zoals beschreven door Sorayama, is het resultaat de optimale harmonie van twee artiesten die samenkomen: “De Excalibur Sorayama MB is een perfecte mix van twee werelden, met Roger Dubuis’ en mijn handtekening beide herkenbaar op het eerste gezicht. Ik ben heel blij dat we zo’n hyperexpressief uurwerk tot leven hebben kunnen brengen. Door onze grenzen te verleggen, hebben we een onderscheidend moiré en een uniek meesterwerk gecreëerd.”

Binnenin en goed zichtbaar in de kast tikt het kaliber RD720SQ. De gangreserve van dit uurwerk is verhoogd tot 72 uur. Het horloge en vooral ook het uurwerk zijn dusdanig knap afgewerkt dat het een Poinçon de Genève meegekregen heeft; een van de meest exclusieve keurmerken in de horlogemakerij van vandaag.

Het hypergeavanceerde meesterwerk is ook de eerste Roger Dubuis titanium grade 5 armband met zijn Quick Release System voor gemak en veelzijdigheid. Dit exclusieve kunstwerk is gehuisvest in een kast van 42 millimeter die ook is gemaakt van titanium klasse 5 en is gelimiteerd tot slechts 28 stuks.

Voor meer informatie, zie rogerdubuis.com

Roger Dubuis Excalibur gaat de strijd aan

Tags : Roger DubuisRoger Dubuis Excalibur Sorayama
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.