close
News

NOMOS Tangente Datum in ‘Tiefseegrau’ en 30 andere kleuren

Het Tangente horloge van NOMOS is een van de meest iconische modellen van het Duitse NOMOS Glashütte. Geïnspireerd door de Bauhaus-beweging, in 1919 opgericht door architect Walter Gropius, stralen de horloges eenvoud en functionaliteit uit met strakke lijnen en geometrische vormen.

De nadruk bij de horloges van NOMOS ligt op de afwezigheid van overbodige decoraties en op lees- en gebruiksgemak. Een dunne bezel, slanke horlogekast en hoekige lugs geven de NOMOS Tangente-lijn een ingetogen, stijlvol uiterlijk. Dankzij de dunne kast en vlakke achterkant zijn Tangente-modellen bovendien comfortabel om te dragen. Dat ingetogenheid ook opvallend kan zijn, bewijst het merk met 31 nieuwe, kleurrijke modellen van de NOMOS Tangente Datum.

NOMOS Tangente Datum in 31 nieuwe kleuren

De 31 nieuwe 37,5 millimeter modellen vormen een speciale editie met namen als ‘Lakritze’, ‘Haifischgrau’, ‘Bubblegum’, ‘Frostblau’ of de hier afgebeelde ‘Tiefseegrau’. De wijzerplaten van deze unisex modellen zijn ton-sur-ton uitgevoerd of hebben, als knipoog, een contrasterende kleur voor het datumvenster, de minutenring of beide. NOMOS zegt over de collectie: “De 31 modellen staan voor de dagen van de maand: 31 dagen met elk een eigen karakter. De uitvoering ‘Tiefseegrau’ is geïnspireerd op de kleuren uit het onderwaterleven voor een design met een wat dramatisch effect. De klassieke NOMOS Tangente siert al een kwart eeuw polsen, maar kreeg met deze kleurrijke uitvoeringen een compleet nieuw uiterlijk.”

In-house kaliber DUW 4101

Waar het NOMOS Tangente horloge staat voor een no-nonsense stijl zonder franje, bieden de 31 nieuwe modellen een kleurrijk alternatief. De bekende typografie waarbij de cijfers worden afgewisseld met streepindexen is ook in deze speciale edities terug te vinden. De blauwe wijzers in de slechts 6,2 millimeter hoge kast zijn vervangen door lichtgekleurde exemplaren. Wat gelijk is gebleven, is dat ook de kleurrijke NOMOS Tangente Datum 37 millimeter modellen zijn voorzien van het handgewonden kaliber DUW 4101 met een gangreserve van 42 uur. NOMOS Glashütte heeft veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van eigen kalibers om onafhankelijk te zijn van externe leveranciers en een hoge kwaliteit te kunnen garanderen. Het Nomos Swing System, een belangrijk onderdeel van kaliber DUW 4101, is een complex onderdeel dat de regulering van de tijdmeting verzorgt. Het bestaat onder andere uit de balans, de balansveer, het anker en het ankerwiel. Dit systeem zorgt voor de precisie en betrouwbaarheid van het horloge door het nauwkeurig reguleren van de tikkende bewegingen.

De tot 3 bar waterdichte horloges worden geleverd met een waterbestendige textielband die sluit met een vlindersluiting. Elk model uit deze speciale Nomos Tangente Datum is gelimiteerd tot 175 stuks.

Tags : Nomos GlashütteNomos Tangente
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.