close
NewsNieuws

Roger Dubuis Excalibur ceramic: horlogerie op z’n hyperst

Hyperexpressief. Hypermechanisch. Hypertechnisch. De Roger Dubuis Excalibur ceramic is de hypercar onder de horloges.

Alles hyper. Dat somt Roger Dubuis wel op. Dit merk durft dingen anders te doen, heftiger, vetter. Vergelijk het met een kapsalon. De eerste keer dat je het hoorde dacht je: patat én shoarma én kaas én saus én sla… wauw wat is dat? Daarna proefde je het en dacht je: ik zou dit niet lekker moeten vinden maar wauw, de hele bak is binnen vijf minuten leeg.

Zoiets is Roger Dubuis ook (maar dan veel luxueuzer en beter gemaakt natuurlijk). Dit merk durft confrontaties aan te gaan, durft nieuwe dingen te doen, durft te experimenteren. Ze zijn gemaakt om reactie op te roepen, om emoties te raken, om grenzen te overschrijden. Dit zijn de hypercars onder de horloges, dit zijn de wegbereiders, dit zijn de horloges waarvan je elke keer weer denkt: wauw. En de Roger Dubuis Excalibur ceramic is zeker zo’n horloge.

Dat is een kwaliteit die niet iedereen snapt of waardeert, maar dat doet er niet toe. Voor Roger Dubuis zit het bewijs in de horloges zelf, in het feit dat ze elke keer weer een non-existente vorm tot leven hebben kunnen wekken, in de combinaties die nog nooit eerder zijn gemaakt. Roger Dubuis is gemaakt om je te laten voelen dat je leeft.

Roger Dubuis Excalibur ceramic

Hoewel deze horloges eruit zien alsof ze door Batman zijn ontworpen, komen ze echter gewoon van deze planeet. En hoewel het merk zelf superlatieven tekort komt om te vertellen wat er bijzonder aan is, hebben wij de samenvatting vast voor je gemaakt: ze zijn van keramiek.

Zelf vinden ze dat bij Roger Dubuis een (ietwat overdreven) meesterprestatie, maar dat maakt de horloges niet minder cool. Deze nieuwe Excalibur Double Tourbillon (bovenstaande foto) en Excalibur Monobalancier (foto rechts) zijn namelijk buitengewoon goed gelukt.

Hoewel keramiek al in de hele wereld van de horloges wordt gebruikt, vallen de keramische uurwerken van de nieuwe Roger Dubuis Excalibur ceramic op door een vertoon van echte bekwaamheid om een ​​belangrijke reden: een weigering om compromissen te sluiten. Meestal zijn keramische kasten namelijk ontworpen om op het materiaal te passen. Tijdens het bakproces verandert keramiek nogal van vorm, waardoor het een lastig materiaal is om kleine details in aan te brengen.

Lees ook: deze Roger Dubuis Excalibur gaat de strijd met je aan

RD108-kaliber

Roger Dubuis weet van geen ophouden.

Roger Dubuis heeft om het superlatief nog wat te superlativeren niet één, maar twee tourbillons ondergebracht in het RD108-kaliber. Beide tourbillons zijn herbouwd met lichtere materialen en een verbeterd differentieel om de overdracht van energie te maximaliseren. Dit optimaliseert uiteindelijk de gangreserve tot 72 uur – perfect om hem in het weekend uit te laten. Roger Dubuis hyper horology op z’n best.

Deze dynamische esthetiek wordt versterkt door zijn decoraties, met de hand afgewerkt met precisie en beloond met de Poinçon de Geneve; een van de meest veeleisende kwaliteitszegels in de horlogerie.

Dit model komt in een gelimiteerde oplage van 28 stuks en met een kalfsleren band.

Daarnaast heeft Roger Dubuis ook een nieuwe variant van de Excalibur Monobalancier in petto in keramiek. Een horloge dat volgens Roger Dubuis gemaakt is voor (hou je vast): ‘de stoutmoedigen, de dapperen en degenen die hunkeren naar een nieuw, hypertechnologisch uurwerk.’

Hadden we al gezegd dat ze helemaal hyper zijn, daar bij Roger Dubuis?

Voor meer informatie, zie rogerdubuis.com

Roger Dubuis Excalibur Sorayama: hypermechanica om de pols

Tags : Roger DubuisRoger Dubuis Excalibur
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.