close
NewsNieuws

Rolex lanceert de ideale Sky-Dweller voor wereldreizigers

Rolex Oyster Perpetual Sky-Dweller

Rolex heeft een nieuwe variant van de immer imposante Sky-Dweller gelanceerd. Ook dit model is weer een plaatje en een ideaal horloge voor wereldreizigers. De tijd wordt in twee tijdzones tegelijk weergegeven en is voorzien van een jaarkalender. Vooral de wijzerplaat is een ontzettende eyecatcher.

De Oyster Perpetual Sky-Dweller van Rolex is in de loop der jaren in meerdere bijzondere varianten gelanceerd. Dit model is gemaakt van Oystersteel en combineert witgoud met groen en een Jubilee-band. De lokale tijd wordt aangegeven door de traditionele, gecentreerde uur-, minuut- en secondewijzers. Wil je dit aanpassen dan kun je de tijd heel simpel instellen door middel van een mechanisme waarmee de uurwijzer onafhankelijk voor- en achteruit kan worden bijgesteld. Dat gaat met stappen van één uur. Erg handig: de minuten, seconden en de referentietijd in de tweede tijdzone worden niet beïnvloed. Omdat het horloge niet wordt gestopt, blijft de nauwkeurigheid gewaarborgd.

Referentietijd

De tijd op jouw vaste woon- of werkplaats lees je af op een draaibare, excentrische schijf. Een vaste, omgekeerde rode driehoek wijst naar de door jou gekozen referentietijd. Ben je op reis dan kun je dankzij de 24-uurs¬ graadverdeling van de schijf meteen zien of het in de zone met de referentietijd dag of nacht is. De datumwisseling is gekoppeld aan de plaatselijke tijd en vindt plaats om middernacht. De datum die wordt weergegeven in het venster is dus altijd de datum in de plaatselijke tijdzone van de drager.

Ring Command-systeem

De gekartelde bezel kan in een van de drie standen gedraaid worden om een van de functies van het horloge te selecteren: kalender (datum en maand), lokale tijd of referentietijd. De geselecteerde functie kan dan snel worden aangepast in beide richtingen met behulp van de opwindkroon. Het Ring Command-systeem is een door Rolex ontwikkeld interactief mechanisme tussen de draaibare bezel, de opwindkroon en het uurwerk. Het maakt het mogelijk om op de Sky-Dweller moeiteloos de in te stellen functie voor datum en maand, lokale tijd of referentietijd te selecteren.

Rolex Oyster Perpetual Sky-Dweller

Kleurrijk

Opvallende hoofdrolspeler is natuurlijk de mintgroene wijzerplaat. Opvallend kenmerk van de Saros-jaarkalender is die dieprode rechthoek die de maand aangeeft in een van de 12 vensters rondom de wijzerplaat. Het is een ingenieus mechanisme. Je hoeft er als drager niet meer aan te denken om de datum te verzetten aan het eind van een maand met 30 dagen. De jaarkalender geeft het hele jaar door namelijk de juiste datum weer. Slechts één keer moet je even bij de les blijven: op 1 maart. Dit omdat februari maar 28 of 29 dagen heeft. De datum is gekoppeld aan de lokale tijd en past zich automatisch aan de lokale tijdzone van de reiziger aan.

De Oystersteel-kast van 42 mm is gemaakt van wit Rolesor: een combinatie van Oystersteel en witgoud. Erin huist het nieuwe kaliber 9002, een automatisch mechanisch uurwerk dat volledig ontwikkeld en geproduceerd is door Rolex. Het horloge is waterdicht tot 100 meter.

Meer informatie vind je hier!
Meer lezen over Rolex? Klik dan hier!

Tags : Rolex
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.