close
Tudor Pelagos
Tudor Pelagos

De nieuwe Tudor Pelagos heet LHD, wat staat voor ‘Left Hand Drive’. Met andere woorden, een ‘lefty’ die om de rechterpols gedragen kan worden. Of aan de linkerpols, voor wie een kroonafdruk in de linkerhand niet op prijs stelt. De Pelagos is het titanium duikershorloge met een waterdichtheid van 500m dat de moderne tegenhanger is van de retro Black Bay.

Lees ook: een Amsterdamse avond met Tudor en David Beckham

Deze nieuwe Pelagos heeft echter beslist retro-accenten. Zo hebben de bezel en wijzerplaat nu beige, lichtgevende elementen en is de naam op 6 uur, geschreven in rood, ook een verwijzing naar vintage duikers uit de Tudor-stal. Binnenin de titanium kast is alles modern. Een zeer robuust chronometerkaliber MT5612 met siliconen balansveer, gebouwd in de eigen fabriek, garandeert een gangreserve van 70 uur. De gebruiker kan het horloge op vrijdag afdoen en tot maandagochtend alles vergeten.

Al lijkt het vreemd om de Pelagos LHD net voor een weekend vol actie uit te doen in het geval van dit robuuste instrument; is het tenslotte niet het perfecte weekendhorloge?

Voor meer informatie, zie tudorwatch.com

Tudor Pelagos 39: perfecte evolutie

 

Tags : TudorTudor Pelagos
Lex Stolk

The author Lex Stolk

Lex Stolk studied Journalism in Utrecht and it was during his time as a student he developed a passion for mechanical watches. He has spent his entire career in the publishing industry working for a wide range of publications before entering the watch world professionally seven years ago. His work for several watch publications made it possible for him to combine his love for both watches and magazines.