close

De Bell & Ross BR 03-collectie is een van de meest iconische modellen van het merk. Het ontwerp is geïnspireerd op instrumenten uit een vliegtuigcockpit. Kenmerkend is de robuuste vierkante kast met afgeronde hoeken, met op elke hoek een schroef. Het model kreeg vorig jaar al een make-over toen de kast werd verfijnd van 42 naar 41 millimeter. De nieuwste Bell & Ross BR 03 is een chique tweekleurige versie in edelstaal en roségoud.

Een wijzerplaat vol vakmanschap

Minder down to earth, maar niet minder robuust, heeft de nieuwe Bell & Ross een behuizing van wit edelstaal en 18-karaats roségoud met een opaline wijzerplaat. Ook hier is sprake van schijnbare eenvoud, want het vergt vergaande vaardigheden van de makers om de kleur en textuur van opaal te verkrijgen. Het effect en de textuur worden bereikt door een laag mat zilver aan te brengen op een gepolijste wijzerplaat met behulp van een elektrolyseproces. Om de verfijnde textuur van de wijzerplaat te realiseren, is gebruik gemaakt van Levant- en wijnsteen. De combinatie van deze materialen zorgt voor een oppervlaktebehandeling die het licht op een bijzondere manier weerkaatst. Het resultaat is een zilveren wijzerplaat die licht iriserende reflecties geeft.

Uitstekende leesbaarheid: een basisgegeven bij de Bell & Ross BR 03

Ook met de nieuwe Bell & Ross BR 03 blijft het merk trouw aan de hoge functionaliteit die is geïnspireerd op boordinstrumenten. De opaline witte wijzerplaat vormt een perfecte achtergrond voor vergulde roségouden wijzers en opgelegde indexen, gevuld met beige Super-LumiNova®. De wijzerplaat wordt beschermd door een anti-reflecterend saffierglas. Deze aandacht voor detail maakt de Bell & Ross BR 03 White Steel & Gold tot een prachtig instrumenthorloge met behoud van de bekende Bell & Ross-functionaliteiten.

Robuust en sportief-elegant

Het horloge is waterbestendig tot 100 meter, bevat het Bell & Ross kaliber BR-CAL.302-1 en heeft een gangreserve van 54 uur. Het horloge wordt geleverd met een tweedelige band van bruin kalfsleer met witte contrasterende stiksels en sluit met een solide gesp van geborsteld en gepolijst edelstaal, voorzien van het BR-logo. De combinatie van solide edelstaal, 18-karaats roségoud, verfijnd opaline en hoogwaardig leer voor de armband, maakt de Bell & Ross BR 03 ‘Steel & Gold’ krachtig en tegelijkertijd verfijnd: een Bell & Ross die zowel robuustheid als sportieve elegantie uitstraalt.

Tags : Bell & RossBell & Ross BR 03
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.