close
Chanel Monsieur Superleggera Edition
Chanel Monsieur Superleggera Edition

De nieuwe ster in de collectie van het Parijse huis is zonder meer de Monsieur de Chanel Superleggera.

Deze naam refereert aan de J12 Superleggera die in 2005 op de markt verscheen. Het was de eerste J12 die speciaal voor mannen werd gemaakt. Superleggera is Italiaans voor ‘super licht’, een term die vooral bekend is uit de autowereld, en dan met name sportieve Italiaanse auto’s. Voor Arnaud Chastaingt, director van Chanel’s Watchmaking Creation Studio, was het ‘een voor de hand liggende keuze om de Monsieur de Chanel Superleggera en de autowereld samen te brengen. Het is geïnspireerd op het ontwerp van snelheidsmeters in racewagens. De naam Superleggera is in het rood aangebracht op een zwarte achtergrond in de stijl van een kilometerteller in de auto.’

Monsieur de Chanel Superleggera Edition

Chanel heeft de Monsieur Superleggera Edition-wijzerplaat net iets anders vormgegeven dan de meeste andere Monsieur-modellen. Om moderner voor de dag te komen dan andere Monsieur-versies, is de wijzerplaat van dit model gedeeltelijk geskeletteerd aan de periferie waardoor een deel van het uurwerk te zien is. Overigens is aan de achterkant het gehele uurwerk te zien dankzij een transparant achterdeksel. Het uurwerk is bijzonder modern uitgevoerd met veel matzwarte onderdelen die mooi contrasteren met de rode juwelen.

Lees ook: de Chanel J12 combineert haute horlogerie met ware luxe

De zwarte keramische kast is 42 mm in doorsnee. Aan de kast is een band bevestigd van zwart kalfsleer en zwart nylon (met felrode voering). Wat de Monsieur nog aantrekkelijker maakt voor horlogeliefhebbers, is het uurwerk dat erin zit. Dit is namelijk het Calibre 1 dat de tijd aangeeft door middel van een jumping hour en retrograde minutenwijzer. Deze mechanische tour de force toont aan dat Chanel heel serieus is met de horloge-ambities.

Het sportieve horloge biedt fans van zowel de klassieke- als de mannelijke stijl een bijzonder geïnspireerde creatie dat een slim en elegant alternatief is in een categorie waar de grote horlogehuizen de klok slaan. De prijs van de Monsieur de Chanel Superleggera is overigens ook haute horlogerie-waardig, namelijk € 36.000.

Voor meer informatie, zie chanel.com

 

Tags : ChanelChanel Monsieur Superleggera Edition
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.