close
NewsNieuws

Patek Philippe combineert elegantie en functionaliteit in de Calatrava Travel Time

Patek Philippe breidt zijn assortiment voor reizigers en met complicaties voor dagelijks gebruik uit met een nieuwe Calatrava. Het model is uitgerust met de Travel Time functie en geeft op een 24-uursschaal overzichtelijk de tijd in twee tijdzones aan. Elegantie en een nuttige complicatie vinden elkaar in dit roségouden horloge.

Met zijn gestroomlijnde ronde kast en een air van understatement heeft de Calatrava-collectie (gelanceerd in 1932) zich ontwikkeld tot het archetype van tijdloze elegantie. Functionele elegantie bovendien, want in de loop der jaren heeft Patek Philippe hier een uitgebreide familie van complicaties aan toegevoegd. Het zijn complicaties die in het dagelijks leven worden gebruikt, zoals de Travel Time-functie en de weekkalender. De manufactuur breidt nu zijn assortiment reishorloges uit met een nieuwe Calatrava (Ref. 5224R-001) met Travel Time en een originele 24-uur weergave.

Calatrava Travel Time

Onder de talrijke complicaties die beschikbaar zijn in de collecties van Patek Philippe, is het Travel Time-systeem een complicatie die dagelijks zijn nut bewijst. De complicatie geeft de tijd in een tweede tijdzone, waarbij de tweede centrale urenwijzer in stappen van een uur zowel vooruit als achteruit kan worden gezet. Het systeem met een eenvoudige bediening en uitstekende afleesbaarheid is door Patek Philippe al in veel modellen gebruikt.

Ook de Calatrava Travel Time geeft de tijd in twee tijdzones aan, maar doet dat op een wijzerplaat met 24-uurs aanduiding. Hiervoor baseert Patek Philippe zich op het verleden toen het de begin twintigste eeuw de Chronometro Gondolo horloges maakte voor de Braziliaanse retailer Gondel en Labouriau. Een daarvan, een zakhorloge uit 1905, wordt nu tentoongesteld in de Patek Philippe Museum (Nr. P-527) in Genève. Voor de nieuwe referentie 5224R-001 hebben de ontwerpers dit model opnieuw geïnterpreteerd en er een moderne draai aan gegeven. Ze hebben er ook voor gekozen om de middag om 12 uur te plaatsen, in plaats van om 6 uur, zoals gewoonlijk het geval is, waardoor overdag een duidelijke afleesbaarheid wordt gegarandeerd.

 

Het kaliber

Om deze functies te kunnen bieden, namen de uurwerkontwerpers van Patek Philippe het bestaande 31-260 ultradunne automatische basiskaliber en voegden hier een 24-uurs mechanisme en een Travel Time-mechanisme aan toe. Dit kaliber werd gelanceerd in 2011 en is sinds die tijd al verschillende malen aangepast en verbeterd, waarbij meerdere patenten werden aangevraagd. Drie van die patenten bewijzen nu hun nut in het nieuwe kaliber 31-260 PS FUS 24H van de Calatrava en dragen bij aan het optimaliseren van efficiëntie, nauwkeurigheid, duurzaamheid, veiligheid en gebruiksgemak.

Een gepatenteerd correctiesysteem

Zichtbaar door een transparante achterkant van saffierglas van de Calatrava Travel Time zien we het nieuwe automatische kaliber 31-260 PS FUS 24H met mini-rotor. Dit uurwerk is slechts 3,7 millimeter hoog wat het mogelijk maakt om een slanke kast te bieden van slechts 9,85 millimeter hoogte. De elegante finesse die hierdoor ontstaat past perfect bij een Calatrava-model. Om de strakke lijnen te behouden heeft Patek Philippe ook de traditionele correctie pushers voor lokale tijd op de linkerzijde van de kast vervangen door een gepatenteerd correctiesysteem waarbij de kroon half wordt uitgetrokken om de tijd in stappen van een uur vooruit of achteruit te verzetten.

Elegantie en afleesbaarheid

De Calatrava 24-Hour Display Travel Time heeft een roségouden kast met een diameter van 42 millimeter. De marineblauwe wijzerplaat blinkt uit door zijn elegantie en leesbaarheid, versterkt door een dubbele railway track voor de uren en minuten. De 24-uurs weergave, met zijn afwisselende Arabische cijfers en uurmarkeringen en zijn cabochon-markeringen van vijf minuten vertegenwoordigen in totaal 44 roségouden appliques – deze zijn samen gepolijst om dezelfde glans te verkrijgen en afzonderlijk met de hand aangebracht. De tijden worden weergegeven door drie syringe-vormige wijzers in roségoud, met een lichtgevende coating voor de lokale uur en minutenwijzer en een open uurwijzer voor de tijd aan het thuisfront. Verfijnde finishing touches en verschillende afwerkingsvormen creëren een prachtig lichtspel op de wijzerplaat.

 

Tags : Patek Philippe
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.