close

De Carl F Bucherer Manero Peripheral bewijst wat we graag willen dat jij ook weet: dit merk moet op je radar staan.

Wie ons op de voet volgt, zal inmiddels goed op de hoogte zijn van de voorkeuren voor niet alleen de grote merken, maar ook de kleinere, onafhankelijke horlogemakers. Wie de Zwitserse horlogerie goed kent, weet namelijk dat die grote merken niet kunnen bestaan zonder de kennis en kunde van hun toeleveranciers, die zich veelal laten inspireren door de kleinere horlogemakers waar ze daadwerkelijk hun dagelijkse leven mee spenderen.

Een van die onafhankelijke horlogemakers waar wij zij gelukkig van worden – en die op de internationale blogs vrijwel geen aandacht krijgen – is een naam die veel horlogeliefhebbers wel degelijk bekend voor zal komen: Bucherer. En dan vooral in de vorm van de nieuwe Carl F Bucherer Manero Peripheral, maar daarover later meer.

Dit merk is vooral bekend geworden als juweliershuis, maar de horlogetak moet op geen enkele manier beschouwd worden als een soort ‘eigen merk’. Bucherer werd 135 jaar geleden opgericht in het hart van Zwitserland en bouwde als juweliershuis een ongelooflijk sterke band op met de grootste merken uit het land, waaronder uiteraard Rolex, Vacheron Constantin en Patek Philippe. Ook deed Bucherer eeuwenlang de afterservice voor deze merken, waardoor ze de technieken en horloges van haver tot gort kennen.

Lees ook: Carl F. Bucherer biedt ‘begrijpelijke prijs’ nu ook in Nederland dankzij Hourlux

 

Hun eigen merkbestaat ook al bijna een eeuw, al is het pas sinds deze eeuw dat er echt geïnvesteerd werd in de geweldige horloges die ze nu maken. Horloges die zich onderscheiden met een nette prijs voor geweldige techniek, prachtige afwerking én een zeer luxe uitstraling.

Carl F. Bucherer Manero Peripheral

Deze nieuwe Carl F Bucherer Manero Peripheral bewijst eigenlijk vrijwel alles wat we in voorgaande alinea’s hebben opgeschreven. Het Zwitserse huis heeft het horloge heel smaakvol uitgevoerd in een kast die een keurige 40 millimeter in doorsnee is. Daaraan toegevoegd zijn verschillende circulair geborstelde wijzerplaten in smaakvol blauw, zalm, bruin en groen.  Ook zullen de klassieke zwarte en witte wijzerplaten deel uitmaken van deze nieuwe collectie. Allemaal hebben ze een kleine seconde-aanduiding in het zwart of zilver-wit.

Binnenin die prachtig gevormde elegante kast tikt een al even zo knap uurwerk. Zoals de naam al doet vermoeden, is het horloge namelijk uitgerust met de rotor aan de rand van het uurwerk – een technisch hoogstandje van het huis dat ervoor zorgt dat het uurwerk bewonderd kan worden zoals bij een handopwinder. En dankzij het glazen achterdeksel is het uurwerk ook daadwerkelijk te zien.

Toch is het aardigste aspect van dit horloge niet direct zichtbaar. Dit is namelijk de prijs. Want hoewel de uiterlijke verschijning van het horloge aan alle kanten luxe en waardevol is, is de prijs best heel netjes gebleven: € 7.300. En als je dat vergelijkt met de concurrentie, denk je toch… die prijs klopt niet. De Carl F Bucherer Manero Peripheral zou duurder moeten zijn!

Meer weten over Carl F Bucherer? Beluister onze podcast met Alexander Wijt!

Horloge-insider Wijt over liefde voor horloges, Carl F. Bucherer, Omega en… de Seiko Message watch (0024 horloge podcast #3)

Voor meer informatie, zie ook hourlux.com

Tags : Carl F. BuchererCarl F. Bucherer Manero PeripheralHorlogeHorlogesManeroZwitserse horlogerie
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.