close
Editor's opinionNewsPodcast

Horloge-insider Wijt over liefde voor horloges, Carl F. Bucherer, Omega en… de Seiko Message watch (0024 horloge podcast #3)

Onze gast in de 0024 horloge podcast deze week is een van de langst dienende insiders uit de horlogerie en liefhebber pur sang: Alexander Wijt, eigenaar van Hourlux. Zijn carrière in de horlogerie gaat langs een aantal indrukwekkende merken, waaronder IWC, Omega en Seiko. Als zelfstandig ondernemer voert hij nu onder andere liefhebbersmerken de Carl F. Bucherer en Qlocktwo.

Beluister hier aflevering 1 van de 0024 horlogepodcast met Pim Koeslag

Beluister hier aflevering 2 van de 0024 horlogepodcast met John van Steen

Alexander Wijt werkt al tientallen jaren in de horlogerie en heeft een schat aan kennis en anekdotes opgebouwd in die tijd. Van nachten klussen met legende Kurt Klaus tot de introductie van de Seiko Message Watch – Wijt doet in deze aflevering van de 0024 horloge podcast allerlei mooie verhalen uit de doeken waar de liefhebber alleen maar van kan smullen.

Onlangs introduceerde hij ook het prachtige (en relatief betaalbare!) klassiek Zwitserse merk Carl F. Bucherer op de Nederlandse markt met zijn bedrijf Hourlux, waarmee hij ook de bijzondere wandklokken van Qlocktwo distribueert.

Lees ook: Carl F. Bucherer treedt toe op de Nederlandse markt

De filosofie van Wijt laat zich het best samenvatten als ‘wie goed doet, goed ontmoet’ en zo goedgemutst kunnen we de aanwezigheid van Wijt in de 0024-studio ook het best omschrijven. Met een biertje en een glimlach vertelt hij over zijn liefde voor het merk, maar ook waarom niet het hele leven om horloges zou moeten draaien.

Lees ook: de MeisterSinger Primatic: stijlvol én relaxed

Hoe hij terugkijkt op zijn carrière, van welk horloge hij eeuwig spijt heeft en waar hij de grootste hekel aan heeft in de horlogerie, vertelt hij aan Harry en Gandor in de derde editie van de 0024 horloge podcast: waar horloges met Hollandse Helderheid worden besproken.

Daarnaast doet hij een ware wereldprimeur uit de doeken én vertelt hij wat hij zeker níet gaat missen aan de horlogerie.

0024 horloge podcast


Als bovenstaande widget niet werkt, is de podcast ook hier te beluisteren

Voor meer informatie over Hourlux, zie hourlux.com

 

Tags : Alexander WijtHorloge podcastHourluxPodcasts
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.