close

Rado presenteerde onlangs niet één, twee of drie nieuwe True Round-modellen, maar prompt vier schitterende horloges. Eén daarvan is zelfs een zeer opvallende limited edition waar onze harten sneller van gaan kloppen.

De True Round-collectie van Rado bevat al een aantal zeer speciale modellen. Maar daar zijn er nu dus vier aan toegevoegd: de zeer bijzondere True Round Automatic Open Hart. Vier horloges die zowel voor mannen als vrouwen uitermate geschikt zijn.

Zowel de kasten als armbanden zijn gemaakt van hightech keramiek. De echte blikvanger is natuurlijk de opvallende nieuwe wijzerplaat. Dankzij enkele uitsparingen is het kloppende hart van het horloge te zien, vandaar de naam van het model.

Geluksgetal

Als we een kijkje nemen op die bijzondere wijzerplaat, verdienen de uitsparingen op de wijzerplaat speciale aandacht. Praktisch in het midden van elke wijzerplaat staat een creatief vervaardigde 8. Dit cijfer wordt in sommige delen van de wereld als geluksgetal gezien. Vandaar dat er van het gelimiteerde horloge dus uit een oplage bestaat van 888 stuks.

De wijzerplaat van het gelimiteerde model wordt beschermd door een uniek dichroïsch saffierglas. Dit zorgt ervoor dat de kleuren, bij elke blik vanuit welke hoek dan ook, steeds verschillend zullen zijn. Vanuit een andere hoek bekeken is deze opvallende uitsnede het symbool voor oneindigheid. Daarmee benadrukt Rado de eindeloosheid van tijd.

Adembenemend

Dat Rado vier adembenemende horloges heeft gemaakt is wel duidelijk. Maar dit beperkt zich niet tot enkel de buitenkant. Binnenin de vier modellen klopt het R734-uurwerk met een gangreserve van liefst 80 uur. Ook de geguillocheerde sunray-afwerking mag er zijn.

Alle vier Rado True Round Open Heart-modellen hebben dus een hightech keramische kast en armband. Elk model heeft tevens roségoudkleurige uren- en minutenwijzers en secondewijzer. Wat hen doet verschillen zijn de kleuren. De drie ‘normale’ modellen zijn er in zwart, plasma en wit alle met een gepolijste afwerking en zijn waterbestendig tot 5 bar (50 meter).

Meer informatie vind je hier.

Meer lezen over Rado doe je hier.

Tags : RadoRado True Round Automatic Open Hart
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.