close

Maar weinig merken hebben zoveel te bieden als Glashütte Original. Toch krijgt het merk niet altijd de aandacht die het verdient. Daar brengen wij met alle liefde verandering in. Kijk maar eens naar deze Glashutte Original SeaQ.

De SeaQ werd in 2020 gelanceerd als het nieuwe luxe duikhorloge van Glashütte Original. Het horloge is gebaseerd op een duiker uit de jaren zestig, de tijd vóórdat het merk Glashütte Original heette.

Het horloge is een bijzonder luxe moderne interpretatie van die pretentieloze tool watch, en die contrasten zijn in elk detail zichtbaar. De kast is prachtig op maat: 39,5 millimeter in doorsnee. De hoogte is iets meer dan 12 millimeter.

Dit nieuwe model is uitgevoerd in roodgoud, wat het horloge echt een heel luxe uitstraling geeft. Het glas is gebold, wat dan weer een vintage effect geeft.

Het duikhorloge is 200 meter waterdicht en binnenin die robuuste kast tikt een in-huis geproduceerd en prachtig afgewerkt kaliber.

En omdat het het een zichzelf respecterend duikhorloge is, voldoet de SeaQ zelfs aan aan de DIN 8306- en ISO 6425-specificaties – en in de fabriek wordt elk horloge  onderworpen aan een uitgebreide, meerfasige reeks tests.

Lees ook: de Glashütte Original PanoMaticCalendar, majestueus mooi

Kaliber 39-11

Glashutte Original kaliber 39-11Voor het eerst is het mechanische hart van de SeaQ te bewonderen door middel van een saffierkristallen achterkant, die het robuuste kaliber 39-11. Dit automatische uurwerk is door Glashütte Original ontwikkeld en geproduceerd.  De decoratie van het uurwerk is werkelijk prachtig, zoals we van het merk kennen. En met een sonnenschliff, Glashütte ribbings en golfpatroon laat het ook duidelijk zijn afkomst zien in die afwerking.

Het horloge wordt geleverd op een zwarte rubberen of grijze synthetische stoffen band, beide met vlindervormige vouwsluiting in rood goud 5N. De wijzerplaat is prachtig diep (gegalvaniseerd) zwart met een sunray-afwerking. De datum op drie uur is -heel verstandig- uitgevoerd in dezelfde kleur zwart. De lunette is uitgevoerd in zwart keramiek – ook weer een mooi luxe detail dat het horloge een heel knappe uitstraling geeft.

Meer dan retro

Wie de SeaQ ooit eens in het echt heeft gezien, weet dat dit horloge méér is dan een zoveelste retro-duiker. Dit horloge is verfijnd in elk detail, is van de allerhoogste kwaliteit en heeft tegelijkertijd een eigenheid die lang niet elke duiker heeft. De Duitsers zijn absoluut niet over één nacht ijs gegaan met de ontwikkeling van dit horloge, en dat toont zich in elk detail.

Maar om dan toch één detail te noemen waarmee we dat statement willen onderstrepen: kijk eens naar de opgelegde cijfers in de hoofdafbeelding. Die zijn gevuld met superluminova en omhuld met goud. Dit zijn details waar heel veel merken op besparen; maar niet Glashütte Original. Het zijn dit soort details wat een horloge karakter geeft. En wat ons verliefd maakt op dit onderschatte merk.

Referentienummers: 1-39-11-17-91-33 (met zwarte rubberen band) 1-39-11-17-91-34 (met grijze synthetische stoffen band)
Voor meer informatie: zie glashuette-original.com

Glashütte Original Seventies Chronograph: opvallend stijlvol

Tags : DiverDuikerDuits horlogeGlashütte OriginalGlashütte Original SeaQGouden horlogeHorloge
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.