close
Nieuws

H. Moser Cie Streamliner Tourbillon Vantablack: Mooiste horloge van 2022?

De H. Moser Cie Streamliner Tourbillon Vantablack is wat ons betreft een belangrijke kanshebber voor de 0024-ereprijs mooiste horloge van 2022. Kijk zelf maar even.

H. Moser & Cie. heeft een eigen en unieke kijk op haute horlogerie – zoveel is duidelijk. De Streamliner is daar een perfect voorbeeld van: een van de coolste sportieve horloges met geïntegreerde band in combinatie met z’n perfect afgeronde rondingen – van de kussenvormige kast tot de scharnierende schakels.

Lees ook: De Laureato, kanshebber voor het mooiste horloge van 2022!

In navolging van de volledig stalen versie brengt H. Moser & Cie. nu een roodgouden Streamliner uit die is uitgerust met het automatische kaliber van de fabrikant met vliegende tourbillon. Daarbij komt de geweldige diepzwarte kleur ‘Vantablack’, een innovatieve coating die wordt gebruikt in de astrofysica en afkomstig is uit de luchtvaartindustrie.

Wanneer een foton Vantablack raakt, absorbeert dit materiaal 99,965 procent van het licht. Omdat onze ogen gereflecteerd licht nodig hebben om waar te nemen waar we naar kijken, wordt dit spul gezien als de afwezigheid van materie.

H. Moser Cie Streamliner Tourbillon Vantablack

In combinatie met gepolijst en geborsteld 5N roodgoud maakt dat een spectaculair horloge. Het contrast tussen de twee materialen wordt verder geaccentueerd door de roodgouden indexen die de wijzerplaat accentueren, het zwarter dan zwarte oppervlak doorboord door deze lichtstralen. De diameter van de kast is 40 millimeter. De dikte met het gebolde glas is 12,1 millimeter en het horloge is 100 meter waterdicht.

Het bedrijf uit Schaffhausen heeft met de H. Moser Cie Streamliner Tourbillon Vantablack een echte technische prestatie geleverd door deze indexen vanaf de achterkant vast te zetten, zodat ze, afhankelijk van de hoek, verschijnen of verdwijnen tegen de Vantablack. dit innovatieve materiaal dat in 2012 werd gecreëerd en waar de fabrikant van is gaan houden en door de jaren heen heeft leren beheersen.

Schijnbaar zwevend in het midden van een zwart gat, komt de vliegende tourbillon van één minuut op zes uur tot leven als de drijvende kracht achter dit uitzonderlijke uurwerk. Dit automatische HMC 804-kaliber is uitgerust met een dubbele veer die in eigen huis is ontworpen en geproduceerd door het zusterbedrijf Precision Engineering AG van H. Moser & Cie.

Dankzij dit paar op elkaar afgestemde haarveren wordt de beweging van het zwaartepunt op elke veer gecorrigeerd wanneer deze uitzet en wordt het effect van wrijving verminderd, waardoor de nauwkeurigheid en isochronisme aanzienlijk worden verbeterd bij het voortdurend nastreven van perfectie.

De prijs voor de H. Moser & Cie Streamliner Tourbillon Vantablack is…

hou je vast…

zit je..?

€ 126.000.

Voor meer informatie, zie h-moser.com
Ref. 6804-0400

Tags : 6804-0400H Moser Cie Streamliner Tourbillon VantablackHMC 804Tourbillon
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.