close
News

MeisterSinger Neo: Frisse update voor een zomers horloge

De eenwijzer-filosofie van MeisterSinger schrijft ons voor dat we de tijd met een tikje geduld moeten nemen. En met deze prachtige nieuwe wijzerplaat is de MeisterSinger Neo het perfecte horloge om die filosofie deze zomer ter harte te nemen.

Soms hoef je niet moeilijk te doen: de MeisterSinger Neo is een heerlijk horloge. Ongecompliceerd, mooi vormgegeven en betaalbaar. Zo simpel zouden we het kunnen houden. Maar onze liefde voor horloges verplicht ons om er dieper in te duiken. In dit geval is het aardig om eens uit te leggen waarom MeisterSinger eigenlijk die eenwijzer-filosofie aanhangt.

Lees ook: 21 jaar MeisterSinger: een les in eigenwijzigheid

De tijd, zo vertelde MeisterSinger-boegbeeld John van Steen eens aan 0024, wordt soms nét iets te strak aangehouden. En hij kan het weten, hij werkt in Duitse dienst. Daarmee bedoelde Van Steen niet dat horloges inaccuraat moeten zijn, integendeel, accuraatheid is bijzonder belangrijk bij horloges. Nee, hij bedoelde dat het soms niet aankomt op de minuut precies bij het ervaren van de tijd. En een MeisterSinger stelt je in staat om precies dat te doen: de tijd net even wat rustiger te nemen als je wilt.

De mechanische horloges van MeisterSinger geven de tijd dus nauwkeurig en op ongewone wijze aan, met slechts één wijzer. Deze is langer dan de gebruikelijke uurwijzer bij andere merken en de punt wijst naar de fijne vijf-minutenmarkeringen aan de rand van de wijzerplaat. Ze wijzen, zo vertelt Van Steen graag, “letterlijk naar dat ene vluchtige moment in de tijd, onze echte werkelijkheid, en stralen zo een rustig tijdgevoel uit, zoals enthousiaste MeisterSinger-dragers zullen beamen.”

Lees ook: de MeisterSinger Unomat brengt klassieke horlogerie in een robuuste stijl

MeisterSinger Neo

Netjes, minimalistisch, onmiskenbaar en een tikje jaren zestig – zo komt MeisterSinger’s Neo over. Niet alleen het heldere, evenwichtige ontwerp doet de Neo lijken op een ontwerp uit de jaren zestig, maar ook de tweedelige kastconstructie, bestaande uit een middendeel en een achter deksel, wat typerend was voor die tijd. In combinatie met het bolvormige glas dat ook in die tijd heel gebruikelijk was.

Met zijn slanke kast en varianten in 36 millimeter en 40 millimeter is het een van de elegantste modellen in de collectie en past het bijzonder goed om de wat slankere polsen.

De 36 millimeter uitvoering  gaat € 1.150 kosten den de 40 millimeter € 1.250.

Voor meer informatie, zie meistersinger.com/nl

MeisterSinger Singularis: Vakmanschap is Meisterschap

Tags : MeisterSingerMeisterSinger Neo
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.