close

Nieuwe merken worden constant gelanceerd in Zwitserland, maar weinig hebben oprichters die zo diep geworteld zijn industrie. Dat lvmh-bons Jean-Claude Biver onlangs speciaal adviseur werd van dit merk, moet genoeg zeggen. In de Norqain Independence 22 Skeleton is zijn hand te zien.

Eerst even wat historie. Erg weinig historie overigens, want het merk bestaat pas vier jaar. Het werd in 2018 opgericht door te indertijd 32-jarige Ben Küffer in Nidau, Zwitserland. Al snel was het merk aanwezig bij enkele van ‘s werelds toonaangevende retailers zoals Bucherer, Tourneau, Westtime, Govberg of Wempe en ging het zelfs een uurwerksamenwerking aan met Kenissi, de uurwerk-joint-venture van Chanel (familie Wertheimer) en Tudor (Rolex dus).

Küffer verliet Breitling in 2018 en haalde zijn vader aan boord, Marc Küffer, binnen, die eigenaar en beheerder was van Roventa Henex SA, een Zwitserse uurwerkfabrikant van private labels. Ted Schneider, de zoon van Teddy Schneider (voormalig ceo en aandeelhouder van Breitling) maakt ook deel uit van het management en de raad van bestuur. Onlangs kwam daar Jean-Claude Biver bij, die aangekondigd werd als ‘advisor to the board‘.

Kortom, Norqain is een onafhankelijke horlogefabrikant in familiebezit die functionele en veelzijdige horloges van Zwitserse makelij aanbiedt. De uurwerken worden allemaal aangedreven door mechanische uurwerken en zijn diep geïnspireerd door de horlogetraditie, maar voelen tegelijkertijd eigentijds aan.

Lees ook: Gerald Genta en Octavio Garcia duiken op in onafhankelijk horlogeproject

Norqain Independence 22 Skeleton

De collecties van Norqain zijn nog vrij overzichtelijk en hebben een duidelijk thema: namen als Freedom, Adventure en Independence duiden allemaal op een vrije geest en liefde voor het buitenleven. De nieuwe Norqain Independence 22 Skeleton maakt deel uit van het Independence-assortiment is een evolutie van het allereerste geskeletteerde stuk van vorig jaar, de Independence 21 Skeleton.

De forse behuizing van de Norqain Independence 22 Skeleton is vervaardigd uit 316L staal, een diameter van 42 millimeter en een dikte van 11,8 mm. De kast is afgewerkt met geborstelde, gepolijste en gezandstraalde oppervlakken. Het horloge is 100 meter waterdicht.

Binnenin de kast – en te zien dankzij een glazen achterdeskel – van de Norqain Independence 22 Skeleton bevindt zich het opengewerkte Calibre NN08S, gebaseerd op de Sellita SW 200-1S. Dit automatische uurwerk heeft een geskeletteerde constructie met een modern design en wordt geleverd met COSC-chronometercertificering. De gangreserve is 38 uur.

Prijs

De Norqain Independence 22 Skeleton wordt standaard geleverd met een band met drie schakels van geborsteld en gepolijst staal. Deze armband met drie schakels is geborsteld en gepolijst en wordt geleverd met een vouwsluiting. De prijs is CHF 3.790.

Het horloge komt niet in gelimiteerde editie, al is het wel waarschijnlijk dat het maar tijdelijk in de collectie zit.

Voor meer informatie, zie norqain.com

Laurent Ferrier Série Atelier: het mooiste horloge aller tijden?

Tags : HorlogerieIndependentsNorqainNorqain Independence 22 SkeletonOnafhankelijk horlogemerkZwitsers horloge
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.