close

Een bijzondere en symbolisch waardevolle introductie vandaag: de Hamilton Railroad Pocket Watch. Dit horloge toont aan dat het Zwitsers-Amerikaanse merk zijn roots niet vergeten is.

In 1892, toen grote delen van Amerika nog ontdekt moesten worden, begon Hamilton in Pennsylvania met het maken van horloges. Tegen de tijd dat de treinen op reguliere tijden begonnen te rijden, kwam dat goed uit. Het runnen van het Amerikaanse spoorwegsysteem was namelijk een taak die een uiterst nauwkeurige tijdwaarneming vereiste.

De zakhorloges van Hamilton kwamen al vrij snel bekend te staan om hun nauwkeurigheid en leesbaarheid en kregen deze taak dan ook toebedeeld — een prestatie die vandaag, op de 150ste verjaardag van het merk, wodt herdacht wordt met het nieuwe Railroad-zakhorloge.

Hamilton Railroad Pocket Watch

De nieuwe Hamilton Railroad Pocket Watch weerspiegelt de inventiviteit van die begindagen van de horlogerie: een unieke combinatie van Amerikaanse massaproductietechnieken en geavanceerde horlogemakerij op microniveau. Het horloge is gecreëerd ter ere van de spoorweggeschiedenis van Hamilton, als een limited edition van 917 stuks — een verwijzing naar het adres van het bedrijf op 917 Columbia Avenue in Lancaster, PA.

De Hamilton Railroad Pocket Watch heeft een stalen kast die 50 millimeter in doorsnee is. De dikte is 12 millimeter.  Een bijzonder en fijnzinnig detail is de emaille-achtige wijzerplaat die de vintage uitstraling van het horloge verder versterkt. Op die wijzerplaat zijn rode 5-minutenmarkeringen te zien op een volledig gemarkeerde minutenring aan de buitenkant; oversized Arabische uurmarkeringen; zwartgelakte wijzers; en een kleine secondeteller op 6 uur voor nauwkeurige tijdwaarneming.

Lees ook: Hamilton verdient meer van je tijd

Kaliber 6497

Aan de binnenkant bevindt zich een handopwindbaar uurwerk, de ETA 6497, met een gangreserve van 50 uur. Een afneembare ketting en leren reisetui maken de vintage-geïnspireerde look en feel van het horloge compleet. Modern saffierglas met antireflectiecoating en een waterbestendigheid van 5 bar maken dit echter tot een modern, duurzaam horloge. Het nieuwe Railroad-zakhorloge is het hoogtepunt van 130 jaar inventiviteit en vakmanschap, en herinnert ons eraan hoe ver we zijn gekomen — en waar we naar op weg zijn!

Hamilton werd in 1892 opgericht in de Amerikaanse stad Lancaster, Pennsylvania, en maakt horloges met een unieke balans van authenticiteit en innovatie. De horloges zorgden voor synchronisatie tussen de eerste spoorwegen in de VS en hielden de tijd bij voor luchtvaartpioniers en Amerikaanse militairen. Hamilton-horloges zijn inmiddels alweer tientallen jaren favoriet bij filmmakers en schitterden al in meer dan 500 films, waarbij speciaal voor films ontwikkelde horloges een centrale rol spelen in verschillende films. Dankzij constant vakmanschap en precisie kon Hamilton in 1957 ‘s werelds eerste elektrische horloge, en in 1970 het eerste digitale led-horloge introduceren. Hamilton maakt deel uit van de Swatch Group, de wereldleider in productie en distributie van horloges. Hamiltons huidige collecties combineren een Amerikaanse spirit met echte Zwitserse precisie.

Het Hamilton Railroad Pocket Watch kost 1495.

Voor meer informatie, zie hamiltonwatch.com/nl-nl

Ref. SKU H40819110

Hamilton Khaki Navy Scuba Syroco: bijzondere partnership met Syrocco

Tags : Hamilton Railroad Pocket WatchHamilton watchHorlogeZwitsers horloge
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.