close

Deze maand in de 0024 Horloge Podcast Loek Oprinsen, horlogeliefhebber en voormalig ceo van Ebel (en Baume & Mercier, Panerai en meer). Met kenmerkende Hollandse nuchterheid en een gezonde dosis humor behandelen we de horlogerie en het liefdesproject van Oprinsen: Ligure Watches.

Het kan zijn dat de naam Ligure Watches je niet direct bekend voorkomt. Of dat de naam Loek Oprinsen niet elke bel in je hoofd doet rinkelen. Dat is begrijpelijk, maar geloof ons: na deze podcast vergeet je die namen niet meer. Open en eerlijk, vriendelijk en doortastend vertelt Loek Oprinsen over zijn rijke carrière en hoe de horlogerie er dertig jaar geleden volledig anders voor stond. Daarbij zijn zijn ervaringen bij Baume et Mercier en Ebel bijzonder onthullend van hoe de wereld van de horlogerie in handen is gekomen van de mensen die het financieel voor het zeggen hebben. In de 0024 Horloge Podcast Loek Oprinsen hoor je het allemaal.

0024 Horloge Podcast Loek Oprinsen

Hij heeft zelf ook een zeer omvangrijke collectie horloges en een groot liefhebber van horloges. Vanuit die liefde begon hij samen met oude bekenden uit de luxe-industrie het horlogemerk Ligure Watches, waar hij natuurlijk honderduit over vertelt. Welke keuzes hij daarin gemaakt heeft en hoe de prijs tot stand komt, vertelt hij met veel plezier en een bijzonder biertje in de 0024 Horloge podcast Loek Oprinsen.

Speelt de player hieronder alleen de preview af? Klik hier voor de link op Spotify.

Beluister hier aflevering 1 van de 0024 horloge podcast met Pim Koeslag

Beluister hier aflevering 2 van de 0024 horloge podcast met John van Steen

Besluister hier aflevering 3 van de 0024 horloge podcast met Alexander Wijt

Besluister hier aflevering 4 van de 0024 horloge podcast met Gijs van Hoorn

Voor meer informatie over Ligure watches, zie ligurewatches.com

Tags : 0024 Horloge Podcast Loek OprinsenHorloge podcastLigure watchesLoek Oprinsen
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.